Välkommen till bords
Publicerad Wednesday September 18, 2019

till-bords

Denna vecka ägnar vi onsdagsinspirationen till matbord. Vi dyker in i den fantastiska världen av matgrupper, dukningar, trivsel, middagar, samvaro och design runt ett av hemmets mest centrala platser och delar tips på vackra, sköna, trevliga, goda och praktiska förslag!

Fred matbord med Sierra stolar från Rowico/Tibergs Möbler

Här har vi dukat upp och gjort plats med hjärta och kärlek runt Fred plankbord som är 240 cm långt och rymmer 10 middagsgäster.
Välkommen till bords!

Miss Holly matbord, Lilla Åland pinnstol samt Prio sideboard. Allt från Stolab/Tibergs Möbler

Gedigen träkänsla samt modern och tidlös design står högt på listan när vi tittar på matbord. Att det dessutom är gjort i Sverige av noga utvalt virke och tillverkat med gedigen hantverkskunskap ger extra poäng. Stolabs tillverkning sker i Smålandsstenar.

Färg och smakupplevelse med en värmande pumpasoppa i höst? Fick inspiration av bland annat dessa spännande recept, som i alla fall vi blev sugna på. Prova och kommentera gärna hur det smakade..

https://www.ica.se/recept/enkel-pumpasoppa-725667/ https://www.ica.se/recept/pumpasoppa-med-vitloksstekt-svamp-och-mandel-720353/
Linneduk från Lovely Linen/Tibergs Möbler samt klassiska caféstolar vintage. Liknande finns hos Gebrüder Thonet Vienna GmbH/Tibergs Möbler

Som i tidigare inlägg här på bloggen så har vi ett gott öga till de fantastiska produkterna i linne från Lovely Linen. Sätter direkt en välkomnande och gemytlig känsla på dukningen.

Linneduk från Lovely Linen
Skapa stämning med rätt matgrupp, mat & dryck och givetvis trevligt sällskap.
Ytfinish från Kristensen & Kristensen

Behåll den vackra ådringen men välj gärna en kulört olja i olika nyanser av grå eller brun ton. Exempel på finnish från Kristensen & Kristensens plankbord.

Nyhet från Kristensen & Kristensen som lanserades under hösten. Serien Velvet i massiv ek eller ask.
Trivsamt runt bordet med god mat och gott sällskap. Bord vintage men liknande finns hos Stable Table.

I våras lanserade vi på Tibergs Möbler ett nytt samarbete med svenska firman Stable Table. Supersmarta cafébord som står stabilt även fast underlaget är oljämt, som i gamla hus, i trädgården eller på uteserveringar . Finns med många olika skivor och färger på underredet. Snart även i webshopen.

Hector runt matbord från danska Eberhart.

Hos danska Eberhart hittar du ett exklusivt urval av eleganta betongbord och stolar i dansk design. Eberhart producerar lokalt i Danmark på en gammal gård som är omvandlad till ett möbelproduktionscentrum. Upptäck detta runda bords uppseendeväckande smarta föstoringslösning. liknar inget annat..

Bordstabletter i sköna höstfärger från LindDNA. Beställ från Tibergs Möbler, butiken i Göteborg.
Serien Edge från Englesson/Tibergs Möbler

Runda bord blir mer och mer omtyckt och efterfrågat. Nedan Miss Holly från svenska Stolab samt Glossy från Italienska Kartell är två exempel på runda bord som dykt upp på marknade på senare tid. Även runda bordet Hector från Eberhart med flexibel storlek tidigare i inlägget.

Vackra Miss Holly med ny klädd stol
Vackert höststilleben på snygga bordet Glossy från Kartell

Det får summera denna vecka! Kommentera gärna om inlägget och följ oss på Instagram eller Bloglovin´ för att hålla dig uppdaterad om allt inom design & livsstil samt få en inblick i vår värld @tibergsweden.

tibergsweden.se

Färger hösten 2019
Publicerad Wednesday September 11, 2019

Vilka färger gäller på inredningen hösten 2019? Vi har gjort en trendspaning och hämtat inspiration och ideer från både inrednings samt mode -och färgindustrin.

Adea låter detta vackra vardagsrum reflektera höstens färgpalett med hjälp av vackra mattan Seasons.

Höstens nya sängkläder från Mille Notti
Photo: Collina Strada/Imaxtree; Coach/Getty Images; Rachel Comey/Getty Images

Quiltat syntes på visningarna för hösten 2019 och det går igen även i inredningen, både på sängkläder och på tyger till stoppmöbler.

Mini fåtölj från Sits med quiltat mönster och mustig grönblå färg är rätt denna höst
Färgtrend enligt sherwin-williams
Menson soffa Vilmers @tibergsmobler
Photo: Sally Lapointe/Getty Images; Jil Sander/Getty Images; Bevza/Imaxtree
Paus barstol från Woud i blandannat blå och pistagefärgade toner

I höst frossar vi verkligen i färg. Grön, blå, rosa & rött i olika toner samt pistage och varmt ockragul

Moodboard på höstens färgtrend 2019 från Pantone
Bild från Pinterest som presenterar ytterligare färgspaning från några av de största modehusen

Varm, mustig bordeaux i olika texturer ser vi också återkommande hos flera designers och tillverkare

Höstens färger enligt Lovely Linen @tibergsmobler
Daisy pall från Warm Nordic @tibergsmobler

Här exempel på hur man kan kombinera flera av höstens trendfärger..
Det får avsluta denna onsdagens inspiration som är dedikerad färg och vad som gäller där i både modeväg och inredningsväg.

Soffa Galore i blågrön sammet från Warm Nordic @tibergsmobler framför en vägg målad i rosa med persikoton

tibergsweden.se

Vad gör en soffa till din favorit?
Publicerad Wednesday September 04, 2019

soffa_adea
Sommerville från Englesson

Onsdagsinspirationen denna vecka i början av september dedikeras en av hemmets viktigaste möbler -soffan

Bon från Adea

Vad har vi för önskemål när vi söker efter ny soffa? Här listar vi några av de viktigaste:

  • Form och storlek. Soffan måste vara lagom stor där man tänkt placera den. Inte för stor och inte för liten. Tänk om möjligt på att soffan inte nödvändigtvis behöver stå med ryggen mot väggen.
  • Komfort. Här varierar tycke och smak, skall det vara en sittriktig soffa med fastare komfort eller en generös och mjuk soffa att krypa upp i?
  • Behov. Skall det vara en sällskapssoffa, Tv-soffa eller kanske med bäddmöjlighet?
  • Design. Soffan måste tilltala en i färg och form, passa ens stil, och inredningen i övrigt.
  • Kvalitet.
Juno från Sits

Baron från Adea
Band från Adea
Bonnet från Adea

tibergsweden.se

Vårkänning i luften
Publicerad Wednesday April 10, 2019

När dagarna blir längre och ljusare längtar vi ut efter den långa vintern, och säkert många med oss.. Denna onsdagsinspiration dedikeras trädgården och hetaste nyheten kommer från String, som har skapat en outdoorvariant av det klassiska Stringsystemet.

String outdoor tillverkas i galvaniserad metall och det gör den mycket lämplig för utomhusbruk. Det finns såklart inget som hindrar att man sätter en galvaniserad hylla även inomhus om man vill åt det lite råare uttrycket. Så kul med varumärket String som outtröttligt utvecklar denna klassiker till att ständigt nå nya höjder..

Design möter funktion när det blir som bäst..

Eller som de själva säger:
How do you make a design stand the hard test of time? It’s easy, just go for a perfect balance between functionality and form

I februari var vi med och firade String 70 år på vackra Nationalmuseum i Stockholm i samband med Stockholm Furniture and Light Fair. Mycket trevligt och intressant att hör historien både bakom String och bakom renoveringen av muséet. I båda fallen får man känslan av en dedikerad process och en okuvlig vision

Någon mer som blivit sugen på att inreda ute och börjat fundera på möjligheterna med galvaniserad uteförvarig som står emot både väta och kyla.. Som gjord för trädgårdstillbehör!

Endast fantasin sätter gränserna!

tibergsweden.se

Innovativa bäddsoffor
Publicerad Wednesday April 03, 2019

Denna onsdagsinspiration handlar om en av de smartaste möblerna som finns, nämligen bäddsoffan. Tidigare har det varit svårt att hitta en bäddsoffa som är både skön och snygg och som dessutom håller måttet. Ofta har man i tilltänkta gästrummet begränsad yta och man har blivit förvisad till att kompromissa mellan komfort och storlek.

Recast

Nu behöver man inte det längre tack vare danska Innovation Living, som namnet antyder innovativt designade bäddsoffor. Med kombinationen av funktion och design behöver man inte kompromissa längre. Så smart!

Villum

Denna soffa blev min favorit när jag sökte efter en snygg bäddsoffa till mitt lilla arbetsrum/gästrum. Måttet är imponerande nätta 80×211 cm och rundningen gör att sideboardet får plats längst vänstra väggen.

Unfurl

Det blir knappast enklare än så här. Med ett enkelt handgrepp fälls ryggen och det blir en bred bädd.

Osvald

Vissa soffor har dessutom dold förvaring för tex sängkläder.

Minimum

Det är inte svårt att förstå uppsidorna med dessa flexibla innovationer, eller hur? Design när det är som bäst tycker vi!

tibergsweden.se