5 stilsäkra bäddsoffor för vinterns gäster..
Publicerad Wednesday November 13, 2019

Aslak_Futon

Idag tipsar vi om 5 av marknadens snyggaste och mest praktiska bäddsoffor. Det finns många modeller där ute så det kan vara en djungel att ens vara på det klara med vilka olika funktioner det finns. Därför presenterar vi följande varianter som alla skiljer sig åt avseende typ och funktion. Vilken som är bäst? Det beror på vilket rum den skall stå i, vad huvudfunktionen är och givetvis vad man gillar..

En av de stora fördelarna med bäddsoffor förutom att det är en av de smartaste möblerna i sig, är att du öppnar möjligheter till att husera övernattande nära och kära på ett enkelt och bekvämt sätt även om ytan är begränsad

Aslak_Futon
Aslak Futonbädd har en fantastisk sitt och liggkomfort

Alslak har gott om plats för 1-2 personer med sina 140 centimeters bäddmått, du väljer komfort, mjuk eller fast madrass samt om det skall vara avtagbart överdrag

Aslak med klädd ram sedd bakifrån

Aslak har smart förvaringsutrymme undertill för lite sängkläder och du kan välja till klädd ram för snyggare baksida framför allt om du vill ha soffan stående ute i rummet.

Cubed med armstöd
Cubed
Cubed soffa i utfällt läge
Cubed finns även utan armstöd
Cubed utan armstöd med träben
Filuca/Tibergs Möbler
Ghia bäddsoffa/dagbädd

Vill du ha en nätt soffa med smidig bädd för en, är Ghia svårslagen

Ghia
Cassius bäddsoffa/Tibergs Möbler
Cassius är även snygg på baksidan
Cassius utbäddad
Dags för Relax..

Det får summera detta inlägg. Hoppas du fick några värdefulla tips och inspiration om du söker en smart lösning för ditt hem och kommande gäster 🙂

tibergsweden.se

Belysningsfavoriter
Publicerad Wednesday October 23, 2019

Elflugan

Onsdagsinspirationen denna vecka tillägnas ljus i allmänhet och lampor i synnerhet. Här har vi valt ut några av våra absoluta lampfavoriter som håller både stil och kvalité..

Vackra Kaiser Idell från Lightyears/Fritz Hansen

Klassiska Elflugan står sig.. Finaste ljusstaken som kan få stå framme hela vintern och inte bara kring advent..

Klassikern Elflugan är en av favoriterna även denna höst och vinter.

Ambiente från Warm Nordic tilltalar med sin nätta design och många färgvarianter

Ambience från Warm Nordic/Tibergs Möbler
Rå skönhet med Line golvlampa från Norr11/Tibergs Möbler

En av de snyggaste taklamporna på marknade kommer från danska Lampefeber och heter Kelly. Den är snygg, välgjord och passar i de flesta miljöer då den finns i olika färger och storlekar. Kelly finns även i en sfärisk variant. Missa inte denna om du letar efter ny taklampa..

Kelly Taklampa från Lampefeber

Vackert spritt ljus från vackra glaspendeln Bellissimo från ByRydens. Matcha upp med en dimbar filamentlampa för finast effekt! Det finns många olika filamentlampor som är gruppnamn för ljuskällor med dekorativa lysande trådar i tex spiralform som gör stor skillnad för en armatur.

Bellisimo från ByRydens

Hoppas du fick lite inspiration och ideer kring belysning för höst/vinter 2019/2020. Allt gott!

tibergsweden.se

Höstinspo på Tibergs
Publicerad Saturday October 12, 2019

event

I helgen har vi bjudit in till en helg full med inspiration, nyheter och erbjudanden. Vi träffar bland andra skribenten och bloggaren Frida Ramstedt som har signerat sin bok Handbok i inredning och styling i butiken i Majorna och Jennie Hammar från Moreno California som lanserar sitt doftljuskoncept, handtvålar och magiska prints..

Uppdukat inför eventets första dag..
Frida Ramstedt signerar sin Handbok i inredning och styling på Tibergs Möbler
Många inspirationssugna besökte oss på eventets första dag
Jennie Hammar från Moreno California lanserar sitt koncept av fantastiska doftljus, handtvålar och prints
Doftljusen och handtvålarna gjorde succé

Tack alla kunder och representanter för en fantastiskt lyckad dag 1 på vårt höstinspoevent. Fortsätter imorgon.. välkomna!

tibergsweden.se

Ladda batterierna i höst!
Publicerad Wednesday October 02, 2019

När dagarna blir kortare ökar behovet av sömn, och det gäller att man skapar rätt möjligheter för den återhämtning och vilan man behöver så här års. Vi har tagit fram några sköna tips på saker som kan hjälpa till att skapa förutsättningar och ge atmosfär till det viktigaste rummet för detta -sovrummet

Lyft stilen och skapa en visuellt inbjudande sovmiljö som dessutom är mjuk och skön. Sängram Mario från Furninova /Tibergs Möbler
Vakna utvilad i rätt sängmiljö med skön säng, ram och vacka sängkläder

Förutom att ha rätt temperatur i rummet, välj sängkläder som är anpassade efter dig och efter säsong, till exempel ett lite tjockare täcke under höst och vinter om du är frusen. Är du varm på natten så finns det bäddmadrasser som är gjorda i funktionsmaterial som håller dig svalare och leder bort fukt. Se produktsortimentet från Hilding/Tibergs Möbler.

Skön svanenmärkt kontinentalsäng från Hilding/Tibergs Möbler

Som att sova på moln. Med en kontinentalsäng kombinerar du maximal komfort med en generös och inbjudande design för sovrummet. Alla sängar från Hilding är svanenmärkta vilket innebär att sängarnas miljöpåverkan är granskade och godkända. Svanen verkar under parollen hållbart samhälle med hållbar konsumtion .

Sköna lakan i linne för en god sovkomfort. Från Lovely Linen

Det får avrunda denna veckas tips på temat “Ladda batterierna”. Det finns många fler saker för att bidra till sköna förutsättningar för god sömn & återhämtning, vi nämnde bara några.. Har du egna tips du vill dela med dig av, tveka inte att göra en kommentar på inlägget.. Vi älskar att höra era tips!

tibergsweden.se

Välkommen till bords
Publicerad Wednesday September 18, 2019

till bords

Denna vecka ägnar vi onsdagsinspirationen till matbord. Vi dyker in i den fantastiska världen av matgrupper, dukningar, trivsel, middagar, samvaro och design runt ett av hemmets mest centrala platser och delar tips på vackra, sköna, trevliga, goda och praktiska förslag! hej

Fred matbord med Sierra stolar från Rowico/Tibergs Möbler

Här har vi dukat upp och gjort plats med hjärta och kärlek runt Fred plankbord som är 240 cm långt och rymmer 10 middagsgäster.
Välkommen till bords!

Miss Holly matbord, Lilla Åland pinnstol samt Prio sideboard. Allt från Stolab/Tibergs Möbler

Gedigen träkänsla samt modern och tidlös design står högt på listan när vi tittar på matbord. Att det dessutom är gjort i Sverige av noga utvalt virke och tillverkat med gedigen hantverkskunskap ger extra poäng. Stolabs tillverkning sker i Smålandsstenar.

Färg och smakupplevelse med en värmande pumpasoppa i höst? Fick inspiration av bland annat dessa spännande recept, som i alla fall vi blev sugna på. Prova och kommentera gärna hur det smakade..

https://www.ica.se/recept/enkel-pumpasoppa-725667/ https://www.ica.se/recept/pumpasoppa-med-vitloksstekt-svamp-och-mandel-720353/
Linneduk från Lovely Linen/Tibergs Möbler samt klassiska caféstolar vintage. Liknande finns hos Gebrüder Thonet Vienna GmbH/Tibergs Möbler

Som i tidigare inlägg här på bloggen så har vi ett gott öga till de fantastiska produkterna i linne från Lovely Linen. Sätter direkt en välkomnande och gemytlig känsla på dukningen.

Linneduk från Lovely Linen
Skapa stämning med rätt matgrupp, mat & dryck och givetvis trevligt sällskap.
Ytfinish från Kristensen & Kristensen

Behåll den vackra ådringen men välj gärna en kulört olja i olika nyanser av grå eller brun ton. Exempel på finnish från Kristensen & Kristensens plankbord.

Nyhet från Kristensen & Kristensen som lanserades under hösten. Serien Velvet i massiv ek eller ask.
Trivsamt runt bordet med god mat och gott sällskap. Bord vintage men liknande finns hos Stable Table.

I våras lanserade vi på Tibergs Möbler ett nytt samarbete med svenska firman Stable Table. Supersmarta cafébord som står stabilt även fast underlaget är oljämt, som i gamla hus, i trädgården eller på uteserveringar . Finns med många olika skivor och färger på underredet. Snart även i webshopen.

Hector runt matbord från danska Eberhart.

Hos danska Eberhart hittar du ett exklusivt urval av eleganta betongbord och stolar i dansk design. Eberhart producerar lokalt i Danmark på en gammal gård som är omvandlad till ett möbelproduktionscentrum. Upptäck detta runda bords uppseendeväckande smarta föstoringslösning. liknar inget annat..

Bordstabletter i sköna höstfärger från LindDNA. Beställ från Tibergs Möbler, butiken i Göteborg.
Serien Edge från Englesson/Tibergs Möbler

Runda bord blir mer och mer omtyckt och efterfrågat. Nedan Miss Holly från svenska Stolab samt Glossy från Italienska Kartell är två exempel på runda bord som dykt upp på marknade på senare tid. Även runda bordet Hector från Eberhart med flexibel storlek tidigare i inlägget.

Vackra Miss Holly med ny klädd stol
Vackert höststilleben på snygga bordet Glossy från Kartell

Det får summera denna vecka! Kommentera gärna om inlägget och följ oss på Instagram eller Bloglovin´ för att hålla dig uppdaterad om allt inom design & livsstil samt få en inblick i vår värld @tibergsweden.

tibergsweden.se