Paris dagbädd, Mi 037
Paris dagbädd, Mi 037
Paris dagbädd, Mi 037
 
 

Paris dagbädd, Mi 037

Bruno Mathsson
 
 
DINA VAL Ändra
Paris dagbädd, Mi 037
 
 
LEVERANSINFO
Beställningsvara, 8-10 veckor
Fraktpris Fri frakt
 
Lägg i favoritlista

 

PARIS DAGBÄDD, MI 037

Dagbädd med stomme av böjlimmad bok och flätad sadelgjord. Dyna med stoppning av polyeter (CMHR), pikerad med knappar klädda med svart läder. Stommen är klädd med flätad linnegjord ljus eller natur, alternativt flätad svart sadelgjord.

Designklassiker från 1937 av Bruno Mathsson. Paris dagbädd fanns med i Bruno Mathssons monter på världsutställningen i Paris 1937.

Dynan kommer oklädd. Dynan kläs med ett insänt tyg med tygåtgång 220 cm vid bredd 140-150 cm.

 


SPECIFIKATIONER

Längd: 210 cm
Bredd: 80 cm
Höjd: 49-55 cm
Material: Stomme av böjlimmad bok och flätad sadelgjord. Dyna med stoppning av polyeter (CMHR), pikerad med knappar klädda med svart läder.
Info: Dynlängd 194 cn
Levereras som: Monterad
Visas i butiken: Nej
Designer: Bruno Mathsson
 
 

1. Välj utförande (med insänt tyg)

  • Natur linnegjord
  • Ljus linnegjord
  • Svart sadelgjord

OM VARUMÄRKET

Bruno Mathsson är en av våra absolut största och mest kända möbelformgivare. Född till snickare men sedermera formgivare och arkitekt, med flertalet kända möbler, bl. a. fåtöljerna Jetson, Eva, Pernilla och bordet Superellips.Hela kollektionen av möbler tillverkas i Sverige och sker enligt beprövad hantverkstradition med noga utvalda material. Tillsammans med högt ställda krav på tillverkningen innebär detta att möblerna har en betydande livslängd. De renoveras ofta istället för att kasseras och går ofta i arv från generation till generation.En klok omsorg om vår miljö handlar i sin enkelhet om god och sund hushållning, att utnyttja resurserna på bästa sätt. Bruno Mathssons formgivning innebär hög estetisk kvalitet och sparsam materialåtgång. Endast godkända material och tillverkningsprocesser används. 
För mer information och för andra utföranden än vad som visas här är du välkommen att kontakta en säljare i butiken.