7 inredningstrender 2024

1. Japandi

Inredningstrenden Japandi följer även med oss in i år 2024. Här möts skandinavisk design och japansk minimalism i en harmonisks kombination. Japandi kännetecknas av naturliga, ljusa och tidlösa inslag i hemmet. Stilen är funktionell, präglas av enkelhet och skapar en känsla av ro och stillsamhet. För att lyckas med stilen bör du inreda med noggrant utvalda föremål där inget känns överflödigt. Omfamna det irreguljära i naturmaterial som keramik och trä. Med stilen Japandi kan du skapa en stabil och långsiktig grund i din inredning, som du kan komplettera mer ditt personliga uttryck.

2. Mer färg

Under 2024 vill vi skapa ett mer energigivande och personligt hem genom att inreda med mer färg. Särskilt trendiga är färgerna rött och blått, som med fördel kan användas som accentfärg i inredningen. Pantones färg för 2024 är Peach Fuzz. En persikofärgad kulör som lika väl kan användas som bakgrundsfärg eller accentfärg. Placera en röd statementlampa i bokhyllan och släng slarvigt en blå pläd i soffan för att liva upp rummet. Mixa och matcha olika färger för att skapa en färgpalett du trivs med. Våga skapa det färgstarka, energigivande hemmet du alltid drömt om!

 

3. Taktilitet

Vi kan se en tydlig trend efter strävan av taktilitet och struktur i år. Bara av att betrakta ett föremål kan vi föreställa oss hur det känns mot huden. Genom att tillföra olika taktila inslag i hemmet kan vi aktivera fler sinnen. Välj ett sofftyg med grov struktur och inred med en fluffig matta med lång lugg som känns mjuk under fötterna. Placera buckliga, taggiga, bubbliga eller släta prydnadsföremål i rummet för en fulländad upplevelse. Genom dessa enkla knep kan även du skapa ett mer taktilt hem.

4. Organiska former

Organiska former är en trend som kan appliceras på olika typer av möbler och inredningsföremål. Under 2024 kan vi se hur oregelbundet formade mattor och matbord tar plats bland nyheterna. De mjuka, runda formerna bryter av mot de annars kantiga linjerna i ett rum och skapar en inbjudande och varm känsla i hemmet.

 

 

5. Maximalism

Maximalism är på intåg och du är helt rätt ute om du kombinerar olika inredningsstilar, färger, tapeter och mönster. Krocken av olika inredningsstilar har aldrig varit så rätt som nu. Det eklektiska uttrycket där gammalt möter nytt, rutigt möter randigt och olika materialval skapar en intressant interiör. Det ska synas att det finns intressen och entusiasm i hemmet. Så låt den påbörjade stickningen eller det halvfärdiga pusslet ligga kvar på soffbordet. Nu vill vi se att det finns liv och rörelse i hemmet!

 

6. Geometriska mönster

I år kommer vi se mer retroinspirerade mönster bestående av geometriska former. Tidlösa motiv där en dos av nostalgi återupplivas för att fungera i en modern inredning. En rutig matta, mönstrade tapeter och textilier tillför geometriska mönster i din inredning. 

 

7. Det personliga hemmet

Ditt hem och din inredning ska spegla ditt liv och din personlighet. Ett personligt hem bidrar till att skapa en trygghet, både för dig själv och för de som kommer på besök. Personliga detaljer som du samlat på dig under resor skapar en intressant inredning och påminner dig om minnesvärda upplevelser i livet. Värna om att skapa en kontrastrik inredning där designklassiker kombineras med secondhandfynd och ärvda föremål.