Om Tibergs Möbler

Vår passion

Våra hjärtan slår för god design och vår drivkraft ligger i att erbjuda ett unikt utbud och samtidigt ge mervärde i form av kunskap, känsla och tillgänglighet. Vi är också utpräglade frihetsälskare, som är oerhört noga i alla våra inköp, för att kunna erbjuda stor valfrihet i stort som smått. Vi höjer hela tiden ribban för våra mål och tröttnar aldrig i vår strävan att öka upplevelsen vid varje kontakt med oss. Visionen är att ha något som passar alla, för alla rum. Det är det som enligt oss är god design.

Vårt utbud

Ta del av vårt breda sortiment när och var det passar dig bäst. Vår butik på 3000 m2 i centrala Göteborg är öppen nästan alla dagar under året. Ljusinsläppet är fantastiskt och varje avdelning har en alldeles egen unik känsla. Att vi dessutom ligger i centrala stadsdelen Majorna, med en naturlig konstpuls samt intresse för design gör det ännu bättre.

Vill du hellre handla och få inspiration hemifrån finns vårt sortiment även på vår webshop som är öppen dygnet runt. Konceptet är detsamma. Att erbjuda möbler och inredning från många olika varumärken, kända & okända, och ge tips och inspiration på det sätt du önskar om det så är i butik, webshop, sociala medier, katalog eller nyhetsbrev.

Nedslag i Tibergs historia

Historien om Tibergs Möbler börjar 1923. Bröderna Johan, Karl och Erik börjar bona möbler för hand i butiken på Bangatan 19. Det var passionen för kvalitet och hantverk som drev dem, och lade grunden för det framtida företaget Tibergs Möbler.

Idag driver tredje generationen Tiberg företaget – med samma passion för kvalitet och hantverk som för 100 år sedan.

Johan, Erik och Carl Tiberg arbetar år 1923

1920–1940:

 • Butiken öppnar på Bangatan 19 i Göteborg. Bröderna Tiberg börjar bona möbler för försäljning i butiken.   

 • Familjeföretaget fortsätter under 1930-talet! Bröderna går skilda vägar, med Johan Tiberg kvar som självständig ägare.

 • Tillsammans med familjen, som fått tillskott av barnen Jan och Birgit, driver han butiken. Han har hjälp av moster Greta, som sydde madrassbolster för företaget. Butiken säljer inte bara möbler, utan även madrasser.
   

1940–1960:

 • Johan Tiberg köper under 1940-talet in stora mängder tyg, som han hade i lager. Kunder kunde se tygkollektionen i butiken, och sedan själva välja tyg på sin stoppmöbel. Tygkollektionen var början på den valfrihet som idag utmärker Tibergs Möbler.

 • Johan Tiberg fortsätter att bona möbler mellan 1940–1950, som han körde ut till auktioner på landsbygden.
   

1960–1980:

 • Johan Tiberg går bort 1964. Barnen, Jan och Birgit, tar över butiken. Visionen är att skala upp, för att erbjuda ett storslaget sortiment.

 • Tibergs Möbler blir därmed ett möbelvaruhus; med försäljning av möbler, mattor och belysning. Boningstiden är förbi – ett nytt Tibergs Möbler är i födelse.

1980–2000:

 • Jan Tiberg köper huset på Amiralitetsgatan 1, där en stor del av butiken ligger idag. Det är under denna tid som Tibergs Möbler tar fart, med försäljning av möbler från välkända varumärken.
   

2000–2020:

 • Företaget fortsätter växa! Butiken blir större, när man 2001 inviger nya lokaler på 3000m2. Tibergs Möbler blir ett av de största, fristående möbelvaruhusen i Sverige.

 • Tibergs Möbler lanserar sin e-handel 2011, med möjlighet att leverera möbler till hela Sverige. Företaget satsar nu på varumärken med större valmöjlighet, för att erbjuda ett storslaget sortiment för alla stilar och smaker.

 • Sagt och gjort! 2017 blir Tibergs Möbler utsedda till ”Årets Möbelhandlare”, av organisationen Färg, Möbler och Interiör.

 • Tredje generationen Tiberg tar över företaget 2020.
   

2023:

 • Tibergs Möbler firar 100 år som företag, med festliga tillställningar under hela året!

 • Vi har inrett Göteborg i ett sekel – och fortsätter förhoppningsvis 100 år till. Följ med oss på vägen!

 • Vi  expanderar och öppnar upp Tibergs Möbler för våra danska kunder på tibergsmobler.dk

Välkommen till oss!

Olivia

Jenny

Christina

Michael

Lasse

Hedvig

Pernilla

Lena H

Lena K

Frida

Anna

Peter

David