Få 6 tips för en mysig uteplats! Läs vår inspirations artikeln nu.

6 tips för en mysig uteplats

1. Skapa en inbjudande atmosfär med en loungesoffa

Loungesoffan ger din uteplats en bekväm och avslappnad känsla. Vi på Tibergs Möbler har många bekväma loungesoffor att välja bland, i olika storlekar, färger och utföranden. En loungesoffa blir ofta fokuspunkten på din altan och bidrar till att skapa en inbjudande och välkomnande atmosfär för vänner och familj. Sitt tillsammans och njut av sommaren med ett glas vin, en kopp kaffe eller en iskall glass. Styla med kuddar och filtar för att skapa en ombonad, hemtrevlig känsla. Placera ett soffbord intill soffan för att ge en känsla av ett vardagsrum utomhus.

2. Investera i en matgrupp ute

En matgrupp är en fantastisk investering för att förbättra din utomhusupplevelse. Placera bordet på altanen eller balkongen och gör din uteplats till en av de mest populära platserna i ditt hem. Oavsett om du planerar att bjuda över vänner på grillfest eller bara njuta av en måltid själv, är ett matbord den perfekta möbeln. Dekorera med levande ljus, kuddar och filtar för att höja intrycket av den ombonade känslan. Välj kuddar och filtar som matchar uteplatsens färger eller som skapar kontrast och en intressant visuell effekt. Investera gärna i en utomhusgrill för att maximera effekten av att vilja vistas ute oftare.

 

 

3. Gör det ombonat med en matta

Att inreda med mattor utomhus är ett effektivt sätt att skapa en varm och ombonad känsla i trädgården eller på uteplatsen. Vi har utomhusmattor i många olika färger och storlekar, för att du enkelt ska hitta en som passar din stil. Fördelen med att inreda med mattor är att de kan skapa en tydligare struktur i din utomhusmiljö. Placera under fåtöljen, matgruppen eller loungegruppen för att ge en bekväm yta att gå på och bidra till en mer ombonad känsla. En annan fördel med mattor är att de kan skydda altangolvet mot skador från väder och vind.

4. Höj mysstämningen med ett parasoll

Ett parasoll är bra som skydd mot regn och solens starka strålar, men kan även ge en känsla av avskildhet. Du kan använda det för att hänga upp stämningsfull belysning på kvällen och skapa en mysig utemiljö. Tänk på att färg och stil bör vara i harmoni med resten av uteplatsen. 

 

 

5. Skapa stämning med belysning

Skapa stämning på din uteplats med hjälp av utomhusbelysning. Med olika sorters belysning kan du ge din altan olika effekter, som en romantisk avslappnad stil eller en festlig och livlig atmosfär. Belys buskar och träd med hjälp av riktad belysning som spotlights, eller häng upp ljusslingor ovanför matgruppen för att skapa en mysig anda kring matplatsen.

6. Ge liv till uteplatsen med hjälp av växter

Växter är ett utmärkt sätt att ge liv och färg till utomhusmiljön. Med rätt växter, krukor och inredning kan du skapa en oas av grönska som ger en ombonad känsla. En blandning av olika gröna växter ger en lugnande effekt, medan blommor ger mer liv och färg. Använd krukor i olika storlekar och höjder för att skapa olika nivåer och dimensioner till uteplatsen. Varför inte hänga upp korgar eller växtställningar för att skapa intressanta mönster och texturer? Låt kreativiteten flöda, medan du njuter av våren och sommaren.