Leverans

Levereras av en chaufför till tomtgräns/port alternativt så nära transportbilen kommer.
Småförsändelser skickas i allmänhet till närmsta DHL-ombud.

Fri standard frakt på alla order
över 1 500 kr.

Är totalbeloppet under 1 500 kr anges fraktpriset i kassan. Beroende på produktens volym ligger frakten på 95 kr alt 195 kr. Du behöver aldrig betala mer än en frakt även om du köper fler än en vara.

Vid leverans till öar som saknar broförbindelse får du som kund se till att leveransen blir mottagen på adress på fastlandet och sedan själv ombesörja vidare transport till ö. Undantaget är mindre försändelser som levereras till fraktombud. Till öar med reguljär bilfärjetrafik sker frakten enligt de villkor som gäller för produkten.

Vi reserverar oss för avvikelser. Kontakta gärna oss om du har frågor kring leveransalternativ. 

Du har alltid möjligheten att hämta dina varor själv på vårt lager på Bangatan 19, Göteborg. Invänta alltid en bekräftelse från oss att varan finns att hämta innan du hämtar en beställd lagervara.

Hämtning sker under våra öppettider vardagar som helger.

Behöver ni låna ett släp?
Lånesläp finns att tillgå utan kostnad.
Reservera lånesläpet några dagar innan hämtning så att det finns ledigt till dig.

Ett preliminärt leveransdatum skickas inom en vecka från orderdatum till den mailadressen som användes vid beställning.

Datumet anger den veckan vi räknar med att ni blir aviserade av leveransbolaget för inbokning av er leverans.

 • Se till att vägen fram till leveransadressen är farbar.

Vid beställning av inbärning:

 • Vintertid är det också viktigt att vägen in till huset är framkomlig och isfri.
   
 • Kontrollera i förväg att det är möjligt att komma in genom dörrar och trapphus eller om det eventuellt finns en hiss att frakta möbeln i. Leveranspersonalen hjälper inte till med nedmontering om sådan skulle krävas för att få möbeln på plats.
   
 • Är golvet ömtåligt, tänk på att skydda det då det inte alltid är möjligt, av arbetsmiljöskäl, att ta av sig skorna vid tunga leveranser.
   
 • Gör plats så vår leveranspersonal kan ställa in möblerna utan att riskera att välta ner lampor eller andra möbler. Vi tar inget ansvar för saker som går sönder för att de står i vägen. Se också till att ytan där den nya möbeln ska stå är förberedd så att leverans kan ske smidigt.

Om leveransförseningar eller avvikelser uppstår utifrån vad som angivits i din orderbekräftelse så meddelar vi dig om detta snarast möjligt efter det att förseningen kommit oss tillkänna.

Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.

För att byta leveransadress måste beställningen vara betald före inbokning av leverans.

Har ni valt betalning mot faktura, kontakta oss så skickar vi ut din faktura för betalning.
 
 

Om varan redan har skickats från oss debiteras du den faktiska fraktkostnaden för omleveransen, samt en administrativ avgift på 200 kr.

Silverfrakt - Frakt med inbärning. 595 kr 

Hela Sverige*. Chauffören bär in din beställning i din bostad och ställer den på anvisad plats. Uppackning och montering ingår ej.  Denna tjänst måste förbokas innan leverans.

*Undantag för Gotland, mindre öar samt vissa platser i norra Norrland. På en del mindre orter levereras beställningen av en ensam chaufför som kan behöva viss hjälp att bära in leveransen. Kontakta oss för mer information.

Om du önskar lägga till frakt med inbärning efter att du lagt din beställning går det bra. Glöm inte att ange vilket ordernummer tilläggsbeställningen gäller i kassans meddelandefält. 

Här beställer du till Silverfrakt- Frakt med inbärning

Leveranstiden anges på respektive produkts sida. Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från vårt lager. 

Exempelbild:
leveranstid hemsida.PNG
 • Många möbler har vi på vårt lager i anslutning till butiken och finns varan där skickas den från oss inom 1–7 dagar. Varan kan sen ta upp till 14 dagar att komma till dig beroende på var i landet du bor.
   
 • Beställningsvaror har i normala fall leveranstid på ca 4–8 veckor från fabrik men leveranstiden varierar beroende på vad det är för möbel och varifrån den skickas, mer exakt leveransinformation får ni till den mailadressen som användes vid beställning, inom en vecka från orderdatum.
   
 • Vid beställning av varor med olika leveranstider skickas varorna vid ett och samma tillfälle.

Beställningen skickas till er med LGT Logistics till den budfirman som finns närmast er adress. När det lokala transportbolaget har mottagit er order kommer de att avisera er på SMS med en föreslagen tid för leverans. Passar inte tiden som föreslås går det bra att ändra till en tid  som fungerar bättre för er.

Leverans sker vardagar mellan 09:00-17:00.
 

Mindre beställningar skickas med DHL till det paket-ombud som ligger närmast er adress. När paketet har ankommit till ombudet får ni ett SMS av DHL med aviserings information och paketet går att hämta på ert ombuds öppettider.
 

Delleverans
Vid beställning av varor med olika leveranstider skickas varorna vid ett och samma tillfälle.

Tyvärr har vi idag ingen möjlighet att leverera utanför Sverige.

 • Hemleverans. Om du missar avtalad tid för leverans, vägrar ta emot din beställning försändelsen eller om mottagaren angivit felaktiga leveransuppgifter så debiteras du den faktiska fraktkostnaden för returen/omleveransen, samt en administrativ avgift på 200 kr
   
 • Ombudsleverans. Vid outlösta paket eller om mottagaren angivit felaktiga leveransuppgifter så debiteras du den faktiska fraktkostnaden för returen, ca 250 kr – 590 kr beroende på paketets storlek.