Chic Fåtölj i vintage cognac läder i  modern miljö

Fåtöljer

Filtrera
Sortera

Svensktillverkade kvalitetsfåtöljer


Bröderna Anderssons har tillverkat kvalitetsmöbler sedan 1914 och är idag ett välkänt varumärke med stark identitet. Designade fåtöljer erbjuds i ett brett sortiment med olika modeller och funktioner. Oavsett om du önskar en fåtölj med funktionen att kunna gunga, snurra, fälla eller reglera kommer du hitta något som passar dig hos Bröderna Anderssons.

Olika typer av fåtöljer

Fåtöljer erbjuds i en rad olika varianter och utföranden. En öronlappsfåtölj är en klassisk sittmöbel som ger en inbjudande känsla. Fåtöljen skapar en trygg och trivsam komfort och fåtöljens öron passar utmärkt att luta sig mot om du vill sluta ögonen och vila en stund. Dessutom passar en öronlappsfåtölj utmärkt som läsfåtölj. Royal King Large, Royal Large och William Large är öronlappsfåtöljer som både är tilltalande estetiskt och komfortmässigt. Fåtöljerna har ett klassiskt formspråk med tydliga detaljer och fantastisk sittkomfort. Wictor är ytterligare en öronlappsfåtölj, men här finns möjligheten att justera ryggen för maximal komfort.

Status och Status King fåtölj är moderna klassiker som aldrig går ut tiden. Fåtöljerna har ett kaxigt uttryck, kräver sin plats och skapar en exklusiv känsla till rummet. De har dessutom gungfunktion för maximal komfort.

Önskar du en sittvänlig fåtölj för äldre är Lift Up från Bröderna Anderssons en mycket uppskattad funktionsfåtölj. Seniorfåtöljens sits justeras enkelt och smidigt med en spak och hjälper dig både när du slår dig ner och reser dig.

Vare sig du söker en loungefåtölj, clubfåtölj, schäslong eller en liten och nätt fåtölj har Bröderna Andersson någonting för dig. Det breda utbudet gör det möjligt att skapa din fåtölj med pall efter egna önskemål och behov.
 

Fårskinnsfåtöljer 

Önskas en fårskinnsfåtölj erbjuder Bröderna Anderssons flera olika modeller. Fårskinn är ett fantastiskt naturmaterial med enastående egenskaper. Fårskinnet skapar en ombonad och mjuk komfort, dessutom har den värmereglerande egenskaper. Fårskinnet värmer dig när du är kall och svalkar dig när du är varm, dessutom absorberar ullen fukt utan att kännas blöt.

Furiren är en klassisk snurrfåtölj i fårskinn med gung- och snurrfunktion. Fåtöljen har en ergonomiskt formad sits som ger en fantastisk komfort. Önskas en fårskinnsfåtölj i trä på fyra ben kanske Kaptenen fåtölj är ett alternativ för dig. Sviktfåtöljerna Majoren, Patronen och Kavaljeren har liknande formspråk och passar utmärkt för dig som önskar en fåtölj med lätt sviktfunktion.

Tygfåtölj eller läderfåtölj 

Fåtölj i tyg eller läder, det är den stora frågan. En skinnfåtölj ger ett exklusivt intryck som tål att användas om det sköts om väl. Ett tjockare och mer präglat skinn kan sätta en rustik prägel och ett tunnare och mer följsamt läder skapar ett elegant och skandinaviskt uttryck. En tygfåtölj passar utmärkt till dig som önskar ett mjukare och mer ombonad känsla till rummet. Bröderna Anderssons fåtöljer kan väljas i ett brett utbud av olika tyger med varierande strukturer och färger. Exempelvis är en sammetsfåtölj en klassisk möbel som skapar ett lyxigt och välkomnande intryck.