Soffor Carl Malmsten

Filtrera
Sortera

Designade soffor av Carl Malmsten

Möbeltillverkaren O.H. Sjögren har tillverkat kvalitetsmöbler sedan 1902 och är en av Sveriges äldsta i sitt slag. Fabriken är placerad i Tranås och producerar Carl Malmstens stoppmöbler, där varje beställning tillverkas individuellt till kunden. Hantverket har ärvts i fyra generationer och tillverkningen sker med en enastående hantverksskicklighet, omsorg och kunskap. 

Svensktillverkade soffor med karaktär 

Carl Malmsten skapade sina möbler för att uttrycka en särskild stämning eller känsla, därav namngavs också möblerna efter dess ursprung som exempelvis direktörers efternamn och beställares hemstäder. Carl Malmsten designade under sin tid bland annat sofforna Samsas, Hemmakväll, Särö och Samspel som idag är kända designklassiker. Soffan Samsas anses vara en av de stoppmöbler som kännetecknar Malmsten mest. Soffan ritades 1960 och är en uppdaterad version av den ursprungliga modellen ”Konsert”, som skapades till Konserthuset i Stockholm år 1923. Soffan har ett rent och elegant formspråk med nätta armstöd och knappad rygg. Samsas erbjuds i 2-sits, 3-sits och 3-sits svängd soffa.

Samspel är likt Samsas en nätt soffa med organiska former, men här med ett mer lekfullt uttryck. Modellerna Särö och Hemmakväll är två soffor med mer fylligt och bastant uttryck, här kan man bekvämt sjunka ner efter en lång dag. Särö ritades år 1943 och var en beställning av familjen vom Hofsten strax utanför Göteborg. Hemmakväll var den första möbeln Carl Malmsten ritade till familjen. Soffan visades första gången år 1956 på Röhsska museet i Göteborg och har varit lika omtyckt sedan dess. 

En soffa designad av Carl Malmsten är en möbel med karaktär. Formspråket är avskalat och elegant, vilket är en av förutsättningarna för att en möbel ska kunna vara aktuell över flera generationer. Vare sig du önskar en tygsoffa eller lädersoffa erbjuds Carl Malmstens möbler i ett brett utbud av vackra tyger och läder. Allt för att du ska kunna skapa din drömsoffa efter egna önskemål.