Lamino Swedese

Filtrera
Sortera

Laminofåtöljen - Århundradets klassiker

Få möbler har fått samma genomslag som Laminofåtöljen. Lamino fåtölj är en älskad klassiker som har förgyllt hem och arbetsplatser i årtionden, och fortsätter att förgylla våra miljöer till synes otrytligt. Sedan Laminofåtöljen designades av Yngve Ekström 1956 har det varit en älskad favoritfåtölj i alla tänkbara miljöer som hem, kontor, hotell, lounger och besöksrum.
 

Med människan som utgångspunkt

När Yngve Ekström ritade Laminofåtöljen gjorde han det med människan som utgångspunkt vilket gör den lika behaglig att sitta i som att titta på. Lamino tillverkas av sverigebaserade möbeltillverkaren Swedese med rötter i de småländska skogarna.
 

Laminofåtöljen tillverkas i skiktlimmad och formpressad fanér i bok, ek, valnöt och ask och kläs i ett av många noga utvalda tyger från de bästa tygtillverkarna eller leverantörerna av fårskinn. Laminofåtöljen i fårskinn är det allra mest omtyckta utförandet, då fårskinn är ett fantastiskt naturmaterial som ha en förmåga att hålla dig sval under sommaren och varm på vintern.
 

Designa din egen unika Laminofåtölj

Hos oss har du möjligheten att med några enkla tryck, klicka hem en av de mest omtyckta och populära utförandena, men också möjligheten att designa din Lamino fåtölj efter egna önskemål på träslag, behandling och klädsel. Önskar du ljus lackad bok för en nordisk stil, eller oljad ek för en varmare träkänsla eller varför inte en vacker variant i ask eller valnöt. Kombinera med valfri klädsel och du har en egen design som tillverkas efter din beställning och skickas hem till dig.