Eva fåtölj, Mi 472, fårskinn
Eva fåtölj, Mi 472, fårskinn
Eva fåtölj, Mi 472, fårskinn
 
 

Eva fåtölj, Mi 472, fårskinn

Bruno Mathsson
 
 
DINA VAL Ändra
Eva fåtölj, Mi 472, fårskinn
 
OBS! Just nu kan det tyvärr vara längre leveranstider än vad som anges nedan på Bruno Mathsson's sortiment som vi ej har i eget lager.
 
LEVERANSINFO
Beställningsvara, ca 8-10 veckor
Fraktpris Fri frakt
 
Lägg i favoritlista

 

EVA FÅTÖLJ, MI 472, FÅRSKINN

Designklassiker från 1941 av Bruno Mathsson. Sitsdelen är i massiv björk (natur), underrede och armstöd är i böjlimmad bok. Fårskinnsklädsel med bärande sadelgjord och polyeter. Denna fåtölj går även att få i flera olika utföranden som tex i vaxoljad eller svartbetsad ek, kontakta en säljare i butiken om detta önskas.

Bruno Mathsson studerade noga sittandets mekanik. För att få fram en perfekt sittkurva provade han bl a att sätta sig i en snödriva för att sedan studera det avtryck hans kropp gjort. Han började även experimentera med böjlimningstekniken som erbjöd honom möjligheten att uppnå stor styrka i finstämt dimensionerade detaljer.

 


SPECIFIKATIONER

Bredd: 60 cm
Djup: 71 cm
Höjd: 82 cm
Sitthöjd: 34 cm
Material stomme: Massiv björk och böjlimmad bok
Stoppning rygg: Polyeter (CMHR)
Stoppning sits: Polyeter (CMHR)
Levereras som: Monterad
Visas i butiken: Annan modell i samma serie.
Designer: Bruno Mathsson
 
 

1. Välj fårskinn

  • Drake fårskinn BM
  • Scandinavian Grey fårskinn BM
  • Svart fårskinn BM
  • Offwhite fårskinn BM

OM VARUMÄRKET

Bruno Mathsson är en av våra absolut största och mest kända möbelformgivare. Född till snickare men sedermera formgivare och arkitekt, med flertalet kända möbler, bl. a. fåtöljerna Jetson, Eva, Pernilla och bordet Superellips.Hela kollektionen av möbler tillverkas i Sverige och sker enligt beprövad hantverkstradition med noga utvalda material. Tillsammans med högt ställda krav på tillverkningen innebär detta att möblerna har en betydande livslängd. De renoveras ofta istället för att kasseras och går ofta i arv från generation till generation.En klok omsorg om vår miljö handlar i sin enkelhet om god och sund hushållning, att utnyttja resurserna på bästa sätt. Bruno Mathssons formgivning innebär hög estetisk kvalitet och sparsam materialåtgång. Endast godkända material och tillverkningsprocesser används. 
För mer information och för andra utföranden än vad som visas här är du välkommen att kontakta en säljare i butiken.