Eva fåtölj. Mi 472, bok med ljus linnegjord
Eva fåtölj. Mi 472, bok med ljus linnegjord
Eva fåtölj. Mi 472, bok med ljus linnegjord
 
 

Eva fåtölj. Mi 472, bok med ljus linnegjord

Bruno Mathsson
 
 
DINA VAL Ändra
Eva fåtölj. Mi 472, bok med ljus linnegjord
 
 
LEVERANSINFO
Beställningsvara, ca 8-10 veckor
Fraktpris Fri frakt
 
Lägg i favoritlista

 

EVA FÅTÖLJ. MI 472, BOK MED LJUS LINNEGJORD

Eva fåtöljen är en riktig designklassiker från 1941 av Bruno Mathsson. Sitsdelen är i massiv björk och underrede med armstöd är i böjlimmad bok. Denna fåtölj går att få i flera olika utföranden. Finns i natur, ljus och svart sadel/linnegjord. Observera att den ljusa linnegjorden är känslig för fläckar.

Natur och svart har vi oftast i eget lager. 

Till fåtöljen kan man köpa till ett täcke som finns under Relaterade produkter.  Finns även i vaxoljad eller svartbetsad ek, kontakta en säljare i butiken om detta önskas.

Bruno Mathsson studerade noga "sittandets mekanik". För att få fram en perfekt sittkurva provade han bl a att sätta sig i en snödriva för att sedan studera det avtryck hans kropp gjort. Han började även experimentera med böjlimningstekniken som erbjöd honom möjligheten att uppnå stor styrka i finstämt dimensionerade detaljer.

 


SPECIFIKATIONER

Bredd: 60 cm
Djup: 71 cm
Höjd: 82 cm
Sitthöjd: 34 cm
Tillbehör: Trä (se mer info i texten)
Stoppning rygg: Sadelgjord
Stoppning sits: Sadelgjord
Levereras som: Monterad
Visas i butiken: Ja
Designer: Bruno Mathsson
 
 

1. Utförande

  • Bok/björk, natur linnegjord
  • Bok/björk, ljus linnegjord
  • Bok/björk, svart sadelgjord

OM VARUMÄRKET

Bruno Mathsson är en av våra absolut största och mest kända möbelformgivare. Född till snickare men sedermera formgivare och arkitekt, med flertalet kända möbler, bl. a. fåtöljerna Jetson, Eva, Pernilla och bordet Superellips.Hela kollektionen av möbler tillverkas i Sverige och sker enligt beprövad hantverkstradition med noga utvalda material. Tillsammans med högt ställda krav på tillverkningen innebär detta att möblerna har en betydande livslängd. De renoveras ofta istället för att kasseras och går ofta i arv från generation till generation.En klok omsorg om vår miljö handlar i sin enkelhet om god och sund hushållning, att utnyttja resurserna på bästa sätt. Bruno Mathssons formgivning innebär hög estetisk kvalitet och sparsam materialåtgång. Endast godkända material och tillverkningsprocesser används. 
För mer information och för andra utföranden än vad som visas här är du välkommen att kontakta en säljare i butiken.