Så gör du om ditt sovrum till lyxigt hotellrum

Sängen är den centrala möbeln

Sängen är den centrala möbeln i sovrummet. Välj därför en mjuk och skön säng med hög komfort. Hilding har många bra alternativ på kvalitativa sängar i olika storlekar. Bädda med krispigt vita sängkläder tillsammans med stora fluffiga kuddar, för en fräsch känsla i rummet. Komplettera dina fluffiga kuddar med två stora hotellkuddar och ett tyngre överkast.

Kontinental Original Säng med djupknappad väggavel i sovrumsmiljö

Välj en hög sänggavel

En sänggavel är en dekorativ och funktionell möbel, som ger en mjuk och bekväm yta att luta sig mot när du sitter i sängen. Den kan också bidra till att skapa en stilfull och välkomnande atmosfär i rummet. Välj gärna en tyggavel i dämpade nyanser som beige, grått eller mörkblått för att få till hotellkänslan. En hög sänggavel i stoppat tyg ger rummet en dramatisk, lyxig känsla

Vackra stilleben i fönstret

Gardiner som hänger från golv till tak är ett enkelt sätt att få rummet att kännas större än vad det är. Häng gardinerna utanför fönstret, framför väggen för att maximera ljusinsläppet. Gardinerna får gärna vara tillverkade i ett tjockt, tungt tyg som ger den där lyxiga hotellkänslan. I fönstret vill vi se härliga stilleben av växter, lampor och vackra inredningsdetaljer. Tänk på att arbeta med kontraster för att skapa balans: högt mot lågt, hårt mot mjukt och ojämna antal.

Sätt stämning med belysning

Belysningen är jätteviktig för att få till rätt känsla i rummet. Använd gärna flera olika ljuspunkter i rummet, en riktlinje brukar vara fem till sju ljuskällor för normalstora rum. Belysning som ger ett mjukt och dämpat ljus från både tak och väggar skapar en stämningsfull atmosfär. Vägglampor på var sida om sängen har både en praktisk och dekorativ funktion. Tänk på att uppfylla olika behov i rummet, läser du mycket vid sängen är riktade lampor ett bra val, vill du bara skapa en ljuspunkt kan en bordslampa vara ett bättre alternativ.

Detaljer för en personlig touch

Lägg gärna till dekorativa detaljer som böcker, tavlor eller växter för att sätta en personlig prägel på rummet. Men tänk på att inte ha allt för många saker framme, det kan lätt ge ett stökigt intryck. Häng gärna upp en större spegel på väggen för att skapa en illusion av större utrymme och ökad ljusreflektion. Varför inte skapa en spegelvägg med speglar i olika former? Bädda sängen med dekorativa kuddar för en personligare touch.

AKI Oljelampa Clear i storlekarna Stor och Liten på bricka med anteckningsblock

Skapa en mjuk känsla med mattor

Lyft den ombonade känslan genom att använda en matta under sängen. Mattan ger en känsla av lyx och ombonad, oavsett om du har ett golv i trä eller plast. För att få till hotellkänslan är en stor, tjock ryamatta att föredra.