String hyllsystem. Handla hos Tibergs Möbler.

String

Filtrera
Sortera

String®

Stilfull och tidlös förvaring med String-hyllan

String-systemet är en prisbelönt ikon som kombinerar elegant och minimalistisk design med ett brett utbud av färger och storlekar. Nisse Strinning skapade första hyllan redan 1949 och har sen dess vunnit flera priser och fortsätter att imponera än idag. Det är lätt att montera, enkelt att anpassa och utöka med hyllor i olika djup och sidopaneler. Lägg till skåp, lådor eller bordsskivor för att skräddarsy hyllan efter dina behov. String-systemet är det perfekta valet för dem som söker både funktionalitet och estetik.

String Furniture Logotyp

Stringhyllan - en minimalistisk designklassiker

Historien om Stringhyllan börjar med Nils Strinning. Han studerade arkitektur vid KTH i Stockholm under 1940-talet. Han intresserade sig dock inte för byggnader, utan för inredning. Han var särskilt intresserad av hur inredning kunde fylla funktioner i vardagen. Den tanken lade grunden för Stringhyllan.

Han träffade sin maka Kajsa Strinning under studierna. De tog tillsammans fram den erkända Stringhyllan år 1949, då Bonniers Folkbibliotek utlyste en tävling om bokhyllor. Bonniers eftersökte en bokhylla som skulle vara enkel att montera, enkel att transportera och prisvärd. Det kom in 194 bidrag – Stringhyllan segrade. Framgången var ett faktum.

Därefter startade Nils Strinning företaget String Design. Han fortsatte att utveckla Stringhyllan till ett sortiment, som bland annat innefattade hyllor och telefonhyllor. 1950-talet blev en guldålder för String. De flesta hem i Sverige var prydda med en Stringhylla. Mer än 40 000 exemplar av gavlar var sålda redan efter några år. Framgången växte – och String fick uppmärksamhet internationellt: Stringhyllan prydde FN-skrapan i New York och blev prisad med guld på Triennalen i Milano år 1954.

Framgången ebbade ut på 1970-talet. Det fanns ingen produktion av Stringhyllan under ett antal år. Det var inte förrän 2004 det blev liv i produktionen, när Pär Josefsson och Peter Erlandsson köpte rättigheterna till Stringhyllan av Nils Strinning. String var tillbaka: nu under String Furniture. Det sista Nils Strinning gjorde i sitt liv som formgivare var att formge String Pocket. Hyllan blev en succé – och är det än idag.

String producerar fortfarande den klassiska Stringhyllan, med tillskott för alla rum i hemmet. Sortimentet har bidrag av formgivare likt Anna von Schewen, Björn Dahlström och Mats Theselius. Slogan ”Fantisera, variera, kombinera String” är fortfarande lika aktuell som när den kom till liv 1949.

Flera valmöjligheter med String hyllsystem

Det finns ändlösa möjligheter för förvaring med String. Hur mycket förvaring behöver du? Lite? Mellan? Mycket? Det är du som bestämmer. Det är enkelt att höja, sänka, montera och demontera efter behov. Du kan blanda färger och material – för att skapa personlig förvaring. Det är din fantasi som sätter gränserna. Läs mer om möjligheterna med String nedan.

String i olika färger

Stringhyllan finns i flera färger:

·        Vit
·        Grå
·        Svart
·        Brun
·        Beige

String Pocket finns i adderade färger, likt grön och rosa – till och med i neon. String Pocket blir en färgklick på väggen. Varför inte placera den över ett hyllsystem i neutrala, monokroma färger?  

Du kan använda dig av olika eller lika färger när du bygger din Stringhylla. Monokromt ligger i tiden – och blir dessutom en stilren och avskalad detalj på väggen. Vi tipsar om att välja samma färg på Stringhyllan som på väggen (eller tvärtom!). Föredrar du färg som sticker ut? Välj kontrasterande färger, för att skapa ett spännande uttryck på väggen. Kontrasten skapar personlighet och karaktär i din Stringhylla.
 

String hyllsystem i olika material

Stringhyllan finns i flera material. Trådgavlarna är i regel tillverkade av metall – men finns även i plexiglas. Trådgavlarna lämpar sig för alla rum i hemmet; plexiglasen lika så. De passar lika bra i badrummet, som på kontoret eller i köket.

Hyllplanen, däremot, finns i flera material. Ask, ek, valnöt, metall… Tja, i en hel uppsjö. Du bör undvika att placera träslagen i våtrum. Metall är att föredra i fuktiga rum, likt kök och badrum. Du undviker på så sätt sprickor och svällningar, som kan förekomma i trä som blir utsatt för fukt och väta. Metall är i regel ett tåligare material. Hyllplan tillverkade av metall kan därför med fördel placeras var du än vill. Hallen? Köket? Badrummet? Du bestämmer!  

Stringhyllan finns även i galvanisering. Galvanisering är resistent mot rost, vilket gör att den passar väl att placera utomhus. Du kan givetvis även placera den inomhus, om du föredrar ett industriellt utseende.  

 

Mått på Stringhyllan


Stringhyllan finns i flera mått. Hyllplanen finns i bredderna 58 och 78 centimeter. Väggavlarna finns i höjderna 50 och 75 centimeter. Golvgavlarna finns i höjderna 85, 115 och 200 centimeter. Höjden 115 centimeter passar bra för att bygga ett skrivbord. Lägg bara till en arbetsskiva. Höjden 200 centimeter passar bra för att bygga en hög bokhylla, eller till och med ett helt bokhyllesystem.

Produkterna String erbjuder har två olika djup. De är antingen 20 eller 30 centimeter djupa. Detta med undantag av String Pocket, som har ett djup av 15 centimeter. Djupet av 30 centimeter är att föredra när du ska placera djupare föremål på din Stringhylla. Du kanske vill gömma din förvaring i behållare eller lådor? Då är ett djupare djup ett säkert kort. Ska du använda din Stringhylla för förvaring av böcker eller dekorationer? Då är String Pocket att föredra. 
 

 

Bygg din egen Stringhylla

String erbjuder flera kombinationer – men du kan även skapa en egen kombination. Det är inte alltid lätt att visualisera hur en sådan kombination hade sett ut. Oroa dig inte. Hos oss på Tibergs Möbler kan du rita upp din Stringhylla innan du handlar den, med ritverktyget Build Your Own. Ritverktyget gör det möjligt att rita upp olika kombinationer – till du hittar en kombination som passar dig.

Det tar inte mer än ett par minuter att rita upp din Stringhylla. Det är lika enkelt att dra in de moduler du vill ha i din kombination, som att dra ut de moduler du inte vill ha i din kombination. Du kan dra in och dra ut så många moduler du vill. Du kan dessutom ändra färg, material och mått på de olika modulerna. Smidigare än så blir det inte! Färdig? Lägg i varukorgen – eller ta med ritningen till vår butik i Göteborg, så hjälper vi dig att plocka ihop din kombination.

String system, bygg din egen hyllkombination här!

Flera moduler för String hyllsystem

String är lika med mångsidighet. Det finns flera moduler att välja mellan – som kan skapa en mångsidig Stringhylla. Vilka moduler väljer du?

Nils Strinning utvecklade sortimentet av String på 1950-talet. Sortimentet gick från att innefatta en Stringhylla, till att innefatta moduler. Modulerna var tänkta som komplement till Stringhyllan. Moduler blev en del av det fasta sortimentet och innefattade bland annat telefonbord och tidskriftshyllor. En del av dem, till exempel tidsskriftshyllan, finns fortfarande i sortimentet.

Sedan 1950-talet har moduler kommit och gått. Det senaste tillskottet kom senast 2021. String lanserade då två skåp: snaps- och överskåp. Snapsskåpet är signerat Nils Strinning. Modulerna har fortfarande samma funktionella formgivning som 1950 – karaktäristiskt för String som varumärke.

Moduler av String:

String system till vardagsrummet. Bygg din egen kombination hos Tibergs Möbler

String Bokhyllor

String bokyllor finns i flera färger och material. Du kan välja mellan material likt ask och ek – för att skapa en bokhylla som passar dig och ditt hem. Bokhyllorna passar väl för förvaring av böcker, media och dekorationer.
 

Inspiration String till hemma kontoret

String Bord

Fällbord? Skrivbord? Arbetsskiva? Vilket bord av String passar dig? String bord är inte begränsade till ett rum – utan går att använda i alla rum i hemmet. Fällbordet går att använda i köket, vardagsrummet eller sovrummet. Skrivbordet kan vara en plats att arbeta på; eller en plats att göra sig i ordning på under morgonen. Det är din fantasi som sätter gränserna.

Inspiration String system brun gavel

String Gavlar

Trådgavlarna är ett signum för Stringhyllan. Här hittar du de vägg- och golvgavlar String erbjuder. Väggavlarna finns i två höjder: 50 och 75 centimeter. Golvgavlarna finns i tre höjder: 85, 115 och 200 centimeter. Vilken färg föredrar du? Vit? Beige? Svart? Här finns flera färger att välja bland!

String system till hallen/garderoben.

String Hyllplan

String hyllplan gör hyllan komplett. De finns i två bredder: 58 och 78 centimeter. Hyllplanen finns i två djup: 20 och 30 centimeter. Vilket material väljer du? String erbjuder hyllplan i flera material – ask, ek, valnöt och metall. Metallhyllplanen finns dessutom med låg och hög kant.

Stringhylla  - Designa efter egna önskemål. Denna modell ek/svart

String Lådor & Skåp

String lådor & skåp bidrar med stängd förvaring till den annars öppna Stringhyllan. String erbjuder flera skåp: med lådor, dörrar eller skjutdörrar. Vitrinskåp kanske faller dig mer i smaken? Skåpen finns i flera material och färger – liksom de lådhurtsar String erbjuder. Välj och vraka bland flera material och färger.

String Sideboard till vardagsrummet i valnöt.

String Sideboard och TV-bänkar

Sideboard av String är ett smart sätt att förvara media, teknik och sladdar på. Förvaringen finns i flera färger och material. Du kan välja mellan en modul i färg – eller en modul i trä. String erbjuder flera färger, i neutrala toner. Du kanske föredrar trä? Det finns flera träslag att välja bland, bland annat valnöt.

String system kök. Skåp i ek med metallhyllplan i vitt

String Tillbehör

String+ är en serie tillbehör av String. Serien innefattar funktionella tillbehör att komplettera Stringhyllan med. Tillbehören finns i flera färger, former och material – för att passa din Stringhylla. Vilket tillbehör hade passat din Stringhylla? Ett spjut? En stång? En krok? Du kan välja och vraka här.
 

Stringhylla till sovrummet - Designa efter egna önskemål. Denna modell ask/vit

String Pocket

String Pocket är en liten modell av Stringhyllan. Hyllan består av:
·       Två gavlar
·       Tre hyllplan

String Pocket lämpar sig för förvaring av små saker: böcker, dekorationer och växter. Du kan välja mellan flera material och färger. String Pocket finns i fler färger än Stringhyllan – till exempel rosa och grön. Ta en titt här!
 

Strings hållbarhetsarbete

Hållbarhet är en viktig del av det arbete String utför. String arbetar med hållbarhet utifrån tre kriterier:

·       Miljö
·       Kvalitet
·       Socialt välmående

Kriterierna garanterar att den som handlar en produkt av String kan vara trygg i vetskapen om att produkten är hållbar. String arbetar för att den som handlar inte ska behöva välja mellan hållbarhet, design eller pris. Hos String får du allt – i alla produkter.

Priset är enligt String en viktig del av hållbarhet. De anser att hållbara produkter ska vara prisvärda. De utnyttjar därför resurser på ett effektivt sätt, för att säkerställa att de kan erbjuda prisvärda produkter med hållbarhet i fokus.

Hållbarhet avser inte bara miljö, utan även design. Designen är långlivad. Det visar sig inte minst i att människor fortfarande inreder sina hem med String – över sjuttio år efter dess lansering. Du kan leva med String länge. Vad är ett bättre bevis på detta, än att produkter av String blir nedärvda från äldre till yngre generationer?

Produkterna från String är huvudsakligen märkta med Möbelfakta. Märkningen tar hänsyn till miljö och kvalitet. String påbörjade 2017 ett arbete med att få alla produkterna märkta med Möbelfakta. Sedan dess har majoriteten av produkterna erhållit märkningen – ytterligare ett steg i rätt riktning för hållbarhetsarbetet.

Färdiga kombinationer av String

String förespråkar valfrihet. Det är en av de stora fördelarna med String. Har du svårt att välja? Oroa dig inte. String erbjuder även färdiga kombinationer. Du hittar färdiga kombinationer av String här – för alla rum i hemmet.


Det finns en Stringhylla för varje rum i hemmet. Det finns till och med Stringhyllor att använda utomhus. Vilken typ av förvaring behöver du? Stående? Hängande? För inom- eller utomhusbruk? String har allt!

Stringhylla  - Designa efter egna önskemål. Denna modell vit/vit

String till vardagsrummet

Här hittar du färdiga kombinationer för vardagsrummet, av String. Du hittar allt du behöver för att förvara media, teknik och sladdar. Bokhyllor för böcker, mediabänkar för teknik och arbetsplatser för skapande.

Inspiration String system till walk in closet eller garderoben i ek

String för hall & garderob

Du hittar färdiga kombinationer för hallen här. Du hittar allt du behöver för att förvara ytterkläder på ett funktionellt sätt. Stringhyllor för förvaring av skor, jackor och rockar – med tillbehör för förvaring av accessoarer likt väskor och mössor.

String överskåp - Designa din hylla efter egna önskemål.

String för köket

Du hittar färdiga kombinationer för köket här. Du hittar allt du behöver för funktionell förvaring i köket – Stringhyllor med hög kant för glas; Stringhyllor med låg kant för tallrikar; Stringhyllor med tillbehör för redskap. Kombinationerna finns i flera färger, bland annat i grått. Vilken färg väljer du?

Inspiration String system till arbetsplatsen, Kombination med skåp och hyllplan i ek, men vita gavlar.

String för kontoret

Du hittar färdiga kombinationer för kontoret här. String erbjuder förvaring för arbetsplatsen – som gör arbetet effektivt. Ergonomi är en viktig del för att arbeta effektivt. Hur låter ett höj- och sänkbart skrivbord av String Works? Ordning och reda är A och O för att skapa en trivsam arbetsplats.

String Outdoor. Inspiration till utplatsen med Stringhyllor

String för uterummet

Du hittar färdiga kombinationer för uterummet här. Du hittar allt du behöver för funktionell förvaring utomhus: Stringhyllor för odling, grillning och redskap. Hur låter en Stringhylla för förvaring av grillredskap, som kan hänga på väggen bredvid grillen? Du hittar hängande hyllor av String och mer här.

Köp String hyllsystem hos Tibergs Möbler

Handla String hos Tibergs Möbler! Hos oss på Tibergs Möbler hittar du, tja, nästintill allt av String. Vi har dessutom det mesta i lager. Bor du i Göteborg? Välkommen att besöka vår butik – med anslutande lager. Du kan alltid handla på nätet och få beställningen hem till dig, eller till närmaste DHL-ombud. Du har 100% prisgaranti när du handlar hos oss. Det gör att du kan känna dig trygg när du handlar.

Vår butik ligger på Bangatan 19, Göteborg. Här hittar du ett brett utbud av String: från String Pocket, till Stringhyllor. Låt dig inspireras av miljöerna i butiken – som visar förslag på olika kombinationer. Vi har dessutom erfarna säljare, som mer än gärna hjälper dig med frågor eller funderingar.

Vi på Tibergs Möbler finns här för dig. Har du funderingar kring leveranssätt eller leveranstider? Du kanske funderar över vilka produkter som finns i lager? Vi hjälper dig! Välkommen in till butiken i Göteborg, eller kontakta oss via telefon eller mejl.