Grythyttan Stålmöbler

Historien om Grythyttan Stålmöbler

Grythyttan Stålmöbler grundades år 1930 av Artur Lindqvist. Lindqvist, som ursprungligen var en smed, hade en vision om att skapa hållbara och bekväma utemöbler som kunde stå emot det ibland tuffa svenska klimatet. Han experimenterade med olika material och tekniker, vilket ledde till skapandet av företagets första och mest ikoniska modell – A2. Denna stol med svikt blev snabbt populär för sin unika kombination av funktionalitet, komfort och estetik.

Under andra världskriget påverkades produktionen av materialbrist, men företaget anpassade sig och fortsatte att växa under efterkrigstiden. Under 1950- och 60-talen expanderade sortimentet ytterligare, och Grythyttan Stålmöbler blev ett känt varumärke inte bara i Sverige utan även internationellt. 

Historien om Grythyttan Stålmöbler

Grythyttan Stålmöbler grundades år 1930 av Artur Lindqvist. Lindqvist, som ursprungligen var en smed, hade en vision om att skapa hållbara och bekväma utemöbler som kunde stå emot det ibland tuffa svenska klimatet. Han experimenterade med olika material och tekniker, vilket ledde till skapandet av företagets första och mest ikoniska modell – A2. Denna stol med svikt blev snabbt populär för sin unika kombination av funktionalitet, komfort och estetik.Under andra världskriget påverkades produktionen av materialbrist, men företaget anpassade sig och fortsatte att växa under efterkrigstiden. Under 1950- och 60-talen expanderade sortimentet ytterligare, och Grythyttan Stålmöbler blev ett känt varumärke inte bara i Sverige utan även internationellt.


 

A2 fåtölj

Den första och mest ikoniska produkten från Grythyttan. Stolen med gung är känd för sin ergonomiska design som erbjuder en unik sittkomfort. Den har blivit en symbol för svensk sommar och utomhusliv.

Se mer av A2 →

Stol 1

En annan välkänd modell är Stol 1, en bekväm och stilren matstol med det berömda gunget. Stolen är designad av Artur Lindqvist på 30-talet och är en “lillebror” till den kända A2 stolen. Dess design balanserar det traditionella och det moderna på ett sätt som tilltalar en bred publik. 

Se mer av Stol 1 →

A3

Även känd som "Högkarmstolen", erbjuder den här modellen en något högre ryggstöd för extra komfort. A3 följer samma designfilosofi som A2 men med en uppdaterad ergonomi för längre sittningar.

Se mer av A3 →Framtiden och hållbarhet

Grythyttan Stålmöbler är en föregångare när det gäller hållbarhet. Företaget använder sig av återvunnetmaterial i sin tillverkning och strävar efter att minimera miljöpåverkan i alla led av produktionen. Deras engagemang för hållbarhet går hand i hand med dess strävan efter högsta kvalitet, vilket säkerställer att möblerna inte bara är vackra utan också varar i generationer.

Med en blandning av traditionellt hantverk och modern teknik fortsätter Grythyttan Stålmöbler att vara en ledare på marknaden för utomhusmöbler. Företagets dedikation till kvalitet, hållbarhet och design säkerställer att dess produkter förblir eftertraktade både i Sverige och internationellt. Grythyttan står inte bara för kvalitetsmöbler utan också för en livsstil där utomhusliv och njutning står i centrum.

Grythyttan Stålmöblers fortsatta framgång ligger i dess förmåga att förena form och funktion på ett sätt som tilltalar både nutida och framtida generationer, vilket gör dess möbler till älskade inslag i många hem och offentliga miljöer världen över.