Akustik, med stolarna Minestrone | Längd: 220 centimeter | Utförande: Mörkgråoljad ask, C11

Matplatstrender att hålla koll på

Matplatstrender 2023

Matgruppstrender kan variera beroende på tid, plats och personliga preferenser. Vi har spanat in årets trender! Just nu ser vi att våra hem inte längre bara är en plats där vi bor. Nu samlas vi gärna vid matplatsen för umgänge med vänner och familj samt använder det som arbetsplats. Läs vidare om de senaste inredningstrenderna för matplatsen!

Silver, metall och jordnära färger

Att ändra färg kan göra mycket för ett rum. De senaste åren har beige varit en trendig färg, och än är trenden inte över. Vi vill ha mer av jordnära toner som brun, beige och varmgrå i inredningen. Att ta in levande växter är en trevlig detalj för att få in mer liv vid matplatsen. Ta in mörka kvistar, sätt i vatten och låt blomma med tiden. Har du tröttnat på din matplats? Byt färg på väggarna! Varför inte unna dig nya stolar, som går åt naturhållet? Att byta stolar kommer ge matplatsen ett stort lyft. 

 

 

 

Mässing är ett material som varit trendigt de senaste åren. I år vill vi hellre se blank och lyxig metall, som går i silvriga och vita toner. Lyft din matplats med metalldetaljer i blankt silver. Kanske genom att unna dig en ny vas, en ljusstake eller lampa? Små detaljer kan få rummet att kännas nytt.

Trä och svarta detaljer

Den ljusa, skandinaviska stilen har länge varit populär. Här blandar vi jordnära toner med naturmaterial. Länge har ljusa matbord i trä varit trendiga, både runda bord och klassiska rektangulära bord. I år får det ljusa träbordet backa lite, medan det mörka tar plats. Vi ser fler mörka matbord, och mörka träslag överlag, ta över våra hem.

 

Akustik, med stolarna Minestrone | Längd: 220 centimeter | Utförande: Mörkgråoljad ask, C11

 

Svart är en färg som aldrig går ur tiden. Det kommer aldrig vara fel att få in svärta i inredningen! Varför inte hänga en svart taklampa ovanför matbordet, eller ställa en svart kruka i fönstret? Att få lite svärta i det ljusa hemmet skapar balans och skapar en härlig kontrast i inredningen. Har du ett ljust träbord? Komplettera med nya, svarta stolar för att ge rummet en ny känsla.

 

Emmet-svart-stol.jpg

Nytt möter gammalt

Det blir inte mer personligt än att blanda gammalt med nytt. Spara gärna på möbler och inredning från dina mor- och farföräldrar. Du kan ge dem nytt liv genom att mixa dem tillsammans med ny, trendig inredning. När vi blandar gammalt med nytt, budget med lyx och lätt mot tungt får vi en balans i vår inredning. Resultatet blir inte bara snyggt, utan dessutom trendigt. Du kanske får ärva ett gediget, tungt bord? Ställ dit nya, nätta stolar – så har du skapat en personlig och trendig matplats.

På ena bilden ser du en snygg modern lampa i blank silver som hänger ovanför en gammal möbel. På andra bilden har de matchat ett nyare bord tillsammans med en äldre damejeanne. Superfin balans!