Blade soffa i grått tyg

5 inredningstrender

Inredningstrender hösten 2022

Hösten är här! Säsongen för med sig kyla, stickade tröjor och varma drycker. Den för också med sig nya trender inom inredning. Vi har samlat några av de mest utmärkande trenderna inom möbler och inredning denna höst. Låt dig inspireras här. 

1. Statement pieces

Stick ut i höst! Trenden är en kontrast till den avskalade, minimalistiska design vi ser pryda många hem. Hösten för med sig färger, mönster och former som tar plats i hemmet. Det gäller inte minst för möbler! Varför inte välja ett tyg i färg eller mönster, som tar för sig i rummet? Det är din fantasi som sätter gränserna.

Fried Egg Fåtölj från Warm Nordic

Bamboo Earth Matta i färgen Terracotta från Massimo Copenhagen

2. Kombinera olika material

Vi ser en blandning av flera material denna höst. Material likt trä, sten och ull skapar tillsammans spännande kombinationer. Vilka material vill du kombinera?

Brooksville Soffbord från Rowico Home

3. Skandinavisk stil

Ta hem en bit av Skandinavien i höst. Skandinavien och dess design fortsätter att inspirera hur vi inreder, även denna säsong. Ledord är bland annat minimalistiskt, avskalat och funktionellt. Ljusa toner tar plats tillsammans med material likt trä, läder och metall.

String Pocket från String Furniture

Moresby Sideboard från Rowico Home

4. Organiska former

Trenden håller i sig även detta år! Hösten för med sig organiska former på möbler och inredning. Trenden visar sig inte minst i belysning, detaljer och möbler. Formerna mjukar upp hemmet och skapar en varm, inbjudande känsla. Ett välkommet tillskott när vi spenderar mer tid i hemmet.

Anna Vas från Swedese

Fåtöljen Little Big i ett ljust och minimalistiskt vardagsrumLittle Big Fåtölj från Norr 11

5. Hållbar inredning

Hösten för med sig hållbarhet. Hållbarhet har genomsyrat möbler och inredning det senaste året (inte minst genom trenden DIY!), men växer sig särskilt stark under hösten. Trenden innefattar hållbar design, i kombination med hållbara material. Inredning du kan leva med länge, år efter år.