5 inredningstrender 2023

1. Japandi

Japandi är stilen vi ser överallt just nu. Stilen ligger verkligen rätt i tiden för det nya året! Japandi, där japansk minimalism möter skandinavisk stil, var även aktuell under förra året. Vi ser dock verkligen hur Japandi tar fart under 2023! Stilen är karaktäriserad av böljande former och låga möbler med inspiration och material från naturen. Den låga sängramen och sittpuffen är karaktäristiska för den här stilen.

Se alla produkter i Japandi-stil →

2. Färger i fokus

Neutrala färger blir i år ersatta av starka accentfärger, som kommer synas bland inredningsdetaljer och mindre möbler. Koboltblått och klara, röda nyanser framträder mest bland nyheterna. Vi älskar nya String Pocket i blått!

Vi kommer också se mycket av gula toner, framför allt persika och apelsin. Vi längtar efter att pigga upp vår inredning i år, med lekfulla färger och former. 

Kika in bland våra produkter med färg i fokus →

3. Bokhyllan och Statementlampan

Bokhyllan är ett måste i inredningen i år. Bokhyllan pryder våra väggar – men kan fungera minst lika bra som avdelare i mindre lägenheter. Vi använder den dock främst för att visa upp inredningsdetaljer i år. Här vill vi visa upp en annan inredningstrend: Statementlampan! Lampan ska inte bara bidra med belysning, utan även vara en iögonfallande detalj i rummet. Den får därför gärna ha en annorlunda form, med en blandning av olika färger och material. Lampan Kizu är en favorit från New Works, som i år kommer i två nya färger.

Se produkter på statementlampor →

Se produkter på bokhyllor →

4. Organiska former

Böljande, organiska former tar plats bland nyheterna i år. Soffor och fåtöljer med mjuk formgivning ger ett lugnt intryck i våra hem, då vi allt som oftast har kantiga rum med många hörn i den fasta inredningen. Kontrasten skapar en balanserad harmoni. Vi ser mer av mjuka, runda former i underreden, speglar och detaljer.

Spana in vårt utbud med organiska former →

 

 

5. Naturliga material

Naturmaterial fortsätter att dominera i vår inredning. Det kommer helt till sin rätt att blanda träslag i år! Vi ser just nu en mix av mycket, till exempel många soffbord i trä.

Tanken bakom materialet är också en av inredningstrenderna 2023. Hållbarhet och miljövänliga alternativ är viktigare än någonsin. Vi ser mer och mer av material som kork och bambu, men även återvunna material, mer och mer i möbler.  

Kolla in våra produkter i naturliga material →