8 soffstilar att inspireras av

Det viktigaste du bör tänka på vid val av soffa är att du ska välja den modell som passar dig och din personliga inredningsstil. Välj en soffa som du kommer trivas med under många år framöver och som gör dig glad. Nedan kan du läsa mer om hur du väljer soffa till olika inredningsstilar. Allt för att du ska skapa ett personligt hem och känna dig trygg i ditt val.

 

Kom ihåg! Ett hem är ett hem, och inte ett skyltfönster. Ett hem består oftast inte av en stil, utan flera. Inspireras därför av de olika inredningsstilarna för att skapa ett personligt hem med din egen touch.

Vilken soffstil gillar du? 


Bild: Mind soffa från Engelsson

Modern 

Till ett hem med modern inredningsstil passar en soffa med rakt, minimalistiskt och avskalat formspråk. Här kan en soffa med stramt och tydligt formspråk förhöja rummets helhetskänsla. I ett hem med skarpa och raka väggar kan ett soffbord med organisk form bidra till ett mjukare och mer inbjudande intryck.
 

Industriell 

Ett industriellt hem präglas av råa material som metall, trä och betong. Här passar en rak och modern lädersoffa utmärkt. En tygsoffa klädd i en jordnära färg kan också förstärka inredningsstilen och det hårda och rustika uttrycket.

Modern organisk 

Ett modernt organiskt hem präglas av bland annat naturmaterial och jordnära färger. Här kan en soffa med klädsel av naturfibrer som bomull och linne förstärka den naturliga känslan. Soffa med kappa har på senare år blivit alltmer populärt. Kappan klär soffans stomme som en kjol, där soffbenen döljs bakom. Här skapas ett elegant, avslappnat och ledigt intryck vilket passar dig som söker en mer kustnära, skandinavisk och bohemisk känsla.
 

Art Deco 

Stilen Art Deco kännetecknas av geometriska former, strikta linjer, exklusiva material, ädla metaller och färgglada färger. Här präglas inredningen av möbler som tar plats med formspråk, mönster eller färgnyans. En sammetssoffa eller en tygsoffa i en klar färg, med elegant stramt eller runt formspråk, passar utmärkt i ett hem inspirerat av Art Deco.
 


Bild: Kite soffa från Wendelbo

Skandinavisk 

Skandinavisk inredning kännetecknas av en enkel, minimalistisk, clean, subtil och funktionell stil. Ett skandinaviskt hem präglas av ett avskalat intryck med en ljus färgskala och naturliga material som läder och trä. Här kan en stilren soffa med rakt och enkelt, eller organiskt vackert, formspråk passa bra. Soffan får gärna kläs i ett ljust beige, vitt eller grått tyg.

 

Elegant

En exklusivt och elegant soffa präglas ofta av en vacker, stilren och stram silhuett. Soffan bör bestå av en aningen fastare komfort för att inte upplevas lös eller slapp. Här kan en exklusiv sammetssoffa eller soffa i annat stilrent tyg vara ett alternativ. En designad lädersoffa kan sätta en elegant prägel och bidra med en rumslig känsla av hög kvalitet.

Miljöbild på Britt (Set 2). Soffan är klädd i tyget Caleido Stampato 1., Natur 03.
Bild: Britt soffa från Sits

Bild: Howard soffa från Englesson

 

Howard

En howardsoffa har en klassisk design som aldrig går ur tiden. Soffan kännetecknas av de svängda armstöden med veckat tyg, de mjuka formerna och ben med metallhjul framtill. En howardsoffa kan ofta väljas i rak eller svängd soffa och passar särskilt bra i ett hem med klassisk inredningsstil.

 

Klassisk

En soffa i klassisk stil är ofta en möbel med mjukt rundat formspråk, svängda armstöd och vackra träben. En sådan soffa passar utmärkt att placera i en sekelskifteslägenhet eller ett hem med tidlös stil. Den klassiska inredningsstilen präglas ofta av symmetri och balans. Här kan två soffor placerade mot varandra skapa en inbjudande och hemtrevlig miljö.

Fler artiklar